«Έλληνες… ΓΤΠ» το νέο κόμμα του Κασιδιάρη

1045

Για κάθε πολιτική παράταξη μια τέτοια γκάφα θα ήταν ένα τεράστιο επικοινωνιακό αυτογκόλ, αλλά όταν μιλάμε για το νέο κόμμα που παρουσίασε την Πέμπτη (4/6) ο Ηλίας Κασιδιάρης, το όνομα που επέλεξε ταιριάζει γάντι.

«Έλληνες – Για Την Πατρίδα» βάφτισε ο Κασιδιάρης το κίνημα του, ο συνειρμός των αρχικών ΓTΠ, που χρησιμοποιούμε κατά κόρον στο ελληνικό Internet όταν θέλουμε να μιλήσουμε απαξιωτικά για κάτι ή κάποιον, έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα και φυσικά τα social media πήραν φωτιά από χιλιάδες ανθρώπους που το έριξαν στην πλάκα για το ΓΤΠ όνομα που διάλεξε ο υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Και όσο σκέφτομαι ότι οι οπαδοί του Κασιδιάρη στο νομό Καβάλας θα ονομάζονται “Έλληνες ΓΤΠ Καβάλα”» σχολίασε ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «Έλληνες ΓΤΠ λέγεται το νέο κόμμα του Κασιδιάρη. Τέτοια αυτογνωσία σε άνθρωπο δεν έχω ξαναδεί».

Κατά τα λοιπά, το πρόγραμμα του νέου κόμματος δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις. Όποιος γνωρίζει τις θέσεις της Χρυσή Αυγής θα τις βρει ίδιες και απαράλλακτες στους «Έλληνες – Για την Πατρίδα». Οι πολιτικές απόψεις του Κασιδιάρη παραμένουν το ίδιο αποτρόπαιες, ωστόσο ο ίδιος φροντίζει να τις πασπαλίσει με αναφορές στον Λυκούργο, στον Πλάτωνα, στον Ίωνα Δραγούμη και στον Κωστή Παλαμά για να δείξει την ευρυμάθεια του και να κλείσει το μάτι στο δεξιό ακροατήριο.

Δεν χάνει, επίσης, την ευκαιρία να αναφερθεί σε έναν από τους αγαπημένους μύθους του …ψεκασμένου ελληνικού διαδικτύου, την υποτιθέμενη αναφορά του Χένρι Κίσινγκερ στις μεθόδους που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να ηττηθούν πολιτισμικά οι Έλληνες. Ο Κασιδιάρης δεσμεύτηκε ότι σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει τα στελέχη του κόμματος του -μίλησε για διαπρεπείς Έλληνες σε όλους τους τομείς- και μένει να δούμε πόσο στ’ αλήθεια σημαντικοί είναι ή αν πρόκειται απλά για Έλληνες …ΓΤΠ.

Πηγή