Μητσοτάκης: Θα κάνουμε την Ελλάδα «μπαταρία» -Στοχεύουμε σε σημαντικές επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση

361

Η πράσινη στροφή είναι πολιτική επιλογή, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα. «Το πέρασμα από τη βενζίνη και το πετρέλαιο στον ηλεκτρισμό θα πάρει χρόνο, έχει όμως προφανή οφέλη για όλους».

 

«Θέλουμε να προσελκύσουμε σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, θεσπίζοντας ειδικά κίνητρα»δήλωσε το πρωί της Παρασκευής, από την Τεχνόπολη στο Γκάζι,ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Έχουμε εθνικό σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός, για να επισημάνει πως «έχουμε τη δυνατότητα να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μπαταρία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Η πράσινη στροφή είναι μια επιλογή πολιτική, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως «το πέρασμα από τη βενζίνη και το πετρέλαιο στο ρεύμα και τον ηλεκτρισμό θα πάρει κάποιο χρόνο, έχει όμως προφανή οφέλη για πολίτες, επιχειρήσεις και κράτος, όπως τα μειωμένα έσοδα για όλους».

«Θεσπίζουμε ενιαίο μητρώο ηλεκτροκίνησης με παροχή κινήτρων όπως μειώσεις φόρων και άλλων βαρών, ρυθμίζεται η κρίσιμη αγορά των υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, επιδοτείται η αγορά ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου», αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας μέρη του εθνικού σχεδίου προώθησης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

«Η νέα εποχή σημαίνει μια συνολικότερη πράσινη στροφή, καθώς προβλέπονται ρυθμίσεις σε πολλά επίπεδα», σημείωσε, επίσης, ο κ. Μητσοτάκης.

Σύντομα ένα ολόκληρο νησί θα «κινείται» με ηλεκτρισμό

Μάλιστα αποκάλυψε πως «πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί ένα εξαιρετικά καινοτόμο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο σε ένα ολόκληρο ελληνικό νησί, όλα τα οχήματα, δημόσια και ιδιωτικά, θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό».

«Δεν θα σας πω σε ποιο νησί, αλλά θα το μάθετε σύντομα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

insider.gr