Φώντας Μπαραλιάκος: Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας θέτει προ των ευθυνών μας.

352

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας θέτει προ των ευθυνών μας.

Μας υπενθυμίζει πως κάθε αναπτυξιακή πολιτική για όλο τον πλανήτη και για την Ελλάδα πρέπει να είναι αναπόσπαστα συνδεόμενη με το σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Το Ελληνικό περιβάλλον έχει μία αξεπέραστη μοναδικότητα. Είμαστε προνομιούχοι κληρονόμοι του και απαιτείται να αποδειχθούμε άξιοι θεματοφύλακές του για να το μεταβιβάσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Η σχέση μας μαζί του επείγει να αναπροσαρμοστεί. Πρέπει να δοθεί ένα τέρμα στην ανεξέλεγκτη υπερεκμετάλλευσή του. Ειδικά στην εποχή μας που η κλιματική αλλαγή το καθιστά ακόμη πιο ευάλωτο.

Είμαι πεπεισμένος πως όλοι μας κρύβουμε μία βαθιά ευαισθησία για τη φύση και ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό και αγάπη για τον εθνικό μας φυσικό πλούτο. Εμείς οι Πιεριείς άλλωστε ζούμε σε έναν τόπο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που παντρεύει βουνό και θάλασσα, δένει σε απόλυτη αρμονία την ακτογραμμή του νομού με τον ασύγκριτο Όλυμπο, τα μοναδικά Πιέρια και τους λοιπούς ορεινούς όγκους.

Η ΝΔ είναι η πολιτική παράταξη που εκφράζει έναν σύγχρονο περιβαλλοντικό λόγο στην Ελλάδα.

Έχει αναπτύξει μια εκτενή ατζέντα που καλύπτει θέματα περιβάλλοντος, πολεοδομίας και χωροταξικής πολιτικής. Οι βασικοί άξονες της πολιτικής του κόμματος φιλοδοξούν  να δημιουργήσουν  ένα παραγωγικό μοντέλο  στη χώρα μας εδραζόμενο στο σεβασμό στο περιβάλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Θέλουμε να προσελκύσουμε πράσινες επενδύσεις, να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, εκμεταλλευόμενοι την αφθονία των δύο αυτών στοιχείων στην πατρίδα μας.

Προωθούμε την ανακύκλωση στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, την δυναμική απομείωση των πλαστικών μίας χρήση, την επεξεργασία των απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας.

Ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας είναι το κόσμημα που οφείλουμε να το διατηρήσουμε αναλλοίωτο στο χρόνο. Ας ενισχύσουμε όλοι την περιβαλλοντική μας ευαισθησία και την οικολογική μας συνείδηση για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα ευεργετήματα της Ελληνικής και όχι μόνο φύσης, προσδίδοντας αληθινό νόημα στην έννοια ποιότητα ζωής.