Νέα θεωρία από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Με τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο εξυπηρετείτε αμερικανικά συμφέροντα

545

Την απίστευτη θεωρία της περί της “άλωσης” των νηπιαγωγείων από την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε τόσο τρυφερή ηλικία, διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ Σκούφα στη Βουλή, σε τοποθέτησή της στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”.

Η “εκκεντρική” τοποθέτηση της κ. Σκούφα δεν απέχει πολύ από τις θεωρίες συνωμοσίας που διατυπώνονται περί κατάργησης της ελληνικής γλώσσας και υποβάθμισής της από κύκλους αρχαιοελληνιστών που υποβαθμίζουν συστηματικά τη χρησιμότητα μιας διεθνούς γλώσσας-εργαλείο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λέει μάλιστα ότι με τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο “καρατομούν την προσωπικότητα των παιδιών”.

Η δήλωση της Ελισσάβετ Σκούφα

“Είστε υπουργός στο ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Άρα, θα πρέπει να στηρίξετε ως επί το πλείστον την ελληνική εκπαίδευση, όχι, τα όποια καλά ή πιο χειρότερα ενδιαφέροντα επιχειρηματικά των αμερικανικών πανεπιστημίων. Με κάνετε να πονηρεύομαι ότι ακριβώς και η εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον εξυπηρετεί. Μήπως αποτελεί και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων; Θέλετε να επιβάλλετε, να καρατομήσετε την προσωπικότητα των νηπίων σε τόσο τρυφερή ηλικία, των τεσσάρων ετών, επιβάλλοντάς τους την εκμάθηση των αγγλικών;”.

Πηγή: TheTOC.gr