Φ. Μπαραλιάκος: Μηδενική ανοχή πλέον στις παράνομες ελληνοποιήσεις των προϊόντων μας

449

Ομιλία Φ.Μπαραλιάκου στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα τοποθετήθηκε με ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής Πιερίας ΝΔ κ.Φώντας Μπαραλιάκος.

Στην έναρξη της τοποθέτησής του ο κ.Μπαραλιάκος χαρακτήρισε το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου ως ένα «ερανιστικό» νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αγροτικών δραστηριοτήτων. Υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της ΝΔ για την έμπρακτη στήριξη στον Έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφο και παραγωγό.

«….Δυσκολεύομαι να θυμηθώ από πότε – οι αγρότες μας δεν έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους και δεν «έκοψαν» τη χώρα στα δύο. Προφανώς, γιατί εκτίμησαν τις ειλικρινείς προθέσεις του Υπουργείου και αναγνώρισαν εμπράκτως την επισταμένη δουλειά που υλοποιείται σε όλους τους τομείς αντιλαμβανόμενοι ότι έχουν απέναντι τους έναν αξιόπιστο και ειλικρινή συνομιλητή, που μπορούν από κοινού να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια οραματική πολιτική.», ανέφερε χαρακτηριστικά σε απόσπασμα της ομιλίας του.

Παράλληλα, ο βουλευτής Πιερίας σταχυολόγησε τις γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις που δόθηκαν με προωθούμενες μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου εν μέσω πανδημίας. Αυτές συνοψίζονται στην έκδοση ευέλικτων αδειών παραμονής εργατών γης τρίτων χωρών, στη δυνατότητα σε Έλληνες ανέργους, που λαμβάνουν επίδομα, να απασχοληθούν ανεμπόδιστα στην πρωτογενή παραγωγή ενισχύοντας το εισόδημά τους χωρίς να απολέσουν την επιδοματική ενίσχυση και στη ρύθμιση του ασφαλιστικού καθεστώτος των εργατών γης με την υπαγωγή τους στο ασφαλιστικό καθεστώς του εργόσημου.

Ωστόσο, ως κομβική ρύθμιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, υπέδειξε ο κ. Μπαραλιάκος, τη θεμελίωση ενός σαφούς και αυστηρού πλαισίου καταπολέμησης των παράνομων «ελληνοποιήσεων» και του μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων, ιδιαιτέρως εκείνων προστατευόμενης ονομασίας και προέλευσης. Με τη ρύθμιση αυτή, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, που αποτελούσαν για πολλά χρόνια μια ανοιχτή και βαθιά πληγή για την ελληνική κτηνοτροφία και γεωργία διώκονται με αυστηρό πλαίσιο ποινής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ.Μπαραλιάκος άδραξε την ευκαιρία, από το βήμα της Βουλής, για να απαντήσει στην τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ.Σ.Φάμελλου και να αποκαταστήσει την αλήθεια, σε σχέση με τη λειτουργία της ΠΟΑΥ του Μακρυγιάλου Πιερίας. Ειδικότερα, δήλωσε κατηγορηματικά πως ούτε οι μετεγκαταστάσεις της ΠΟΑΥ έχουν σταματήσει ούτε υπάρχει θέμα βιοτοξινών στα μύδια του Μακρυγιάλου ούτε υφίσταται θέμα με τις εξαγωγές των μυδιών, παρά προσωρινή διακοπή λόγω της πανδημίας, όπως προκύπτει από τη συνεχή επικοινωνία του με τους μυδοπαραγωγούς. Τα μύδια της Πιερίας τόνισε, εξάλλου, με  έμφαση ο Φώντας Μπαραλιάκος εξακολουθούν να είναι αρίστης ποιότητας και να διαπρέπουν ως εξαγώγιμο προϊόν αποδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά, τον επαγγελματισμό και το μεράκι των παραγωγών τους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο βουλευτής του Νομού Πιερίας εξέφρασε την πίστη του πως η αγάπη του Έλληνα για την ευλογημένη  γη του και το κυβερνητικό όραμα για μια εξωστρεφή και δυναμική αγροτική πολιτική, θα αποτελέσουν τον καταλύτη σε αυτήν την νέα πραγματικότητα και θα μετατρέψουν τις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας σε ευκαιρία!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία εδώ:

https://youtu.be/-HzPbOGz2no