Ιράν: Ο πατέρας που αποκεφάλισε την κόρη του ρώτησε πρώτα δικηγόρο

531

Δεν τη χωράει ο νους την αποκάλυψη από ιρανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Al Arabiya σχετικά με τον αποκεφαλισμό μιας 14χρονης από τον πατέρα της στο Ιράν σύμφωνα με την οποία ο παιδοκτόνος πριν να σκοτώσει το παιδί του ρώτησε δικηγόρο για να ξέρει ποια ποινή τον περιμένει.

Ο Ρεζά Ασράφι, ο οποίος αποκεφάλισε την κόρη του ενώ αυτή κοιμόταν το βράδυ της 14ης Ιουνίου για λόγους τιμής επειδή είχε φύγει από το σπίτι με έναν 29χρονο, φοβόταν μήπως η φρικαλέα πράξη του επισείει την θανατική ποινή.

Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε σε δικηγόρο ο οποίος τον διαβεβαιώσε ότι το έγκλημα που διέπραξε δεν θα τον οδηγήσει στην εκτέλεση.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ο Ασράφι επικοινώνησε με δικηγόρο περίπου έναν μήνα πριν την δολοφονία και αφού πήρε τη διαβεβαίωση που ήθελε «συγχώρεσε» την 14χρονη πείθοντας την έτσι να επιστρέψει στο σπίτι προκειμένου να έχει την ευκαιρία να την σκοτώσει.

Βάσει της νομοθεσίας που ισχύει στο Ιράν ένας πατέρας που σκοτώνει το παιδί του δεν θεωρείται δολοφονός. Συγκεκριμένα το άρθρο 612 του Ισλαμικού ποινικού κώδικα που εφαρμόζουν οι ιρανικές αρχές προβλέπει ποινή κάθειρξης από 3 έως 10 χρόνια.

Πηγή