Εξώφυλλο ολλανδικού περιοδικού κοροϊδεύει τους Έλληνες – «Τεμπέληδες του νότου»

387

Το Ολλανδικό περιοδικό Elsevier με ένα εξώφυλλο που έχει τίτλο «Ούτε δεκάρα στις χώρες του Νότου» παρουσιάζει με ειρωνικό τρόπο τους Έλληνες και όλους τους νότιους Ευρωπαίους ως τεμπέληδες και μη παραγωγικούς, με αφορμή το πακέτο στήριξης 500 δισ ευρώ που πρότειναν Μέρκελ -Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στην προσπάθειά του να στηλιτεύσει την πρόταση της Κομισιόν, το εξώφυλλο παρουσιάζει στο πάνω μέρος του Βόρειους να εργάζονται σκληρά σε εργοστάσια, την ώρα που τα χρήματα πέφτουν βροχή στο νότο, όπου ένας στερεοτυπικός τεμπέλης νότιος πίνει καφέ και κρασί (μαζί!) και λιάζεται χαζεύοντας μια καλλονή με μαγιώ που είναι προσηλωμένη στο κινητό της.

Μάλιστα στο εξώφυλλο τους έχουν έναν νοτιοευρωπαιο προφανώς… Έλληνα με το τάβλι του και τον καφέ του ενώ… η νοτιοευρωπαιά Ελληνίδα λιώνει τα σόσιαλ μίντια.

Ωστόσο, οι Πορτογάλοι απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, αλλά με μια διαφορά:

Στο πάνω μέρος της σελίδας και στη θέση αυτών που πασχίζουν στο εργοστάσιο είναι μετανάστες από το νότο που μετακόμισαν στο Βορρά λόγω της ανεργίας στην περιφέρεια.

Και στη θέση αυτών που λιάζονται ένα ζευγάρι βορειοευρωπαίων εγκαυματιών από τον ήλιο της Μεσογείου όπου κάνουν τις διακοπές τους. Το χρήμα ρέει τώρα από τους Νότιους στους Βόρειους.

Πηγή