Κορωνοϊός: Τραγωδία χωρίς τέλος στις ΗΠΑ -Πάνω από 1.000 νεκροί για ακόμα μια ημέρα

310

Πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι λόγω κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το Σάββατο στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε ημερήσια αύξηση κατά 1.074 των θανάτων από την Covid-19 επί συνόλου 102.785 και 18.123 νέα κρούσματα επί συνόλου 1.737.950.

Υδροξυχλωροκίνη: Εγκαταλείπουν τη θεραπεία τα νοσοκομεία των ΗΠΑ

Αμερικανικά νοσοκομεία ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τη χρήση υδροξυχλωροκίνης, αφού μελέτες υποδηλώνουν ότι δεν είναι αποτελεσματικό και μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους.

Οι αρχικές ελπίδες για αυτό το παλιό φάρμακο, την υδροξυχλωροκίνη βασίστηκαν εν μέρει σε εργαστηριακά πειράματα αλλά και στις αντιιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης

Όμως η αποτελεσματικότητά του μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί σε δοκιμές σε ανθρώπους και τουλάχιστον δύο μελέτες αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΠΟΥ διέταξε την αναστολή της θεραπείας με το φάρμακο ως τα μέσα Ιουνίου.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο εδώ πως τις τελευταίες ημέρες, επιστήμονες εξέφρασαν επιφυλάξεις για την εγκυρότητα μελέτης που κατέληξε στο συμπέρασμα πως η υδροξυχλωροκίνη δεν έχει αποτέλεσμα στην καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr