Σήμερα το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό φεστιβάλ drag

228

Το Greek Online Drag Fest, το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό φεστιβάλ drag είναι ένα εγχείρημα προβολής της ελληνικής drag σκηνής σε ένα ευρύτερο κοινό, σε μια περίοδο κατά την οποία οι drag performers έχουν μείνει χωρίς εργασία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει drag shows από 27 performers και θα προβληθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Gumroad στις 30 Μαΐου με εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.

Το ελληνικό drag είναι μια ανερχόμενη και πολύχρωμη σκηνή με drag queens, drag kings, afab queens, queer kids, club kids με πολλά διαφορετικά acts όπως τραγούδι, χορός, lipsync, stand up, vogueing, contortionism, πολιτικό drag κ.α.

Στο 1ο φεστιβάλ συμμετέχουν 27 drag performers από κάθε άκρη της Ελλάδας (από Κρήτη μέχρι Θεσσαλονίκη), και ακόμα και Έλληνες performers του εξωτερικού, από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τον Καναδά, με εκπροσώπους από κάθε άκρη του φάσματος της drag τέχνης σε ένα σόου συνολικής διάρκειας πάνω από 2 ώρες.

Πηγή