Κεραμέως: «Στο 50% η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία»

231

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε ως «μεγάλο βήμα» το οποίο στηρίζεται στην «ομόφωνη εισήγηση των ειδικών» την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της χώρας.

Η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε αναφέρθηκε στην προσεχή επαναλειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, υπογραμμίζοντας ότι «οι ειδικοί μας είπαν να ανοίξουμε τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Αλλά και ο πρωθυπουργός είχε πει ότι τα δημοτικά θα ανοίξουν εάν η πορεία της νόσου είναι καθοδική».

Τόνισε δε ότι «όλες οι προϋποθέσεις πληρούνται, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στη κανονικότητα, και στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή το σχολείο. Δεν νοείται κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία».

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως η επαναλειτουργία των σχολείων δεν γίνεται για 15 μέρες, καθώς όπως είπε, πολλά σχολικά τμήματα που έχουν μέχρι 15 μαθητές, θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά και ως εκ τούτου «υπάρχει μάθημα για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες».

Ακόμα, γνωστοποίησε ότι η προσέλευση των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια είναι στο 50%.

Αναφερόμενη στο νέο σχολικό έτος που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, η κ. Κεραμέως σημείωσε «Ακούμε τους ειδικούς. Όταν συζητάω με τον κ. Τσίοδρα για τον Σεπτέμβριο, μου λέει έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας και θα τα βλέπουμε όλα βήμα-βήμα.Το ίδιο θα κάνουμε και το Σεπτέμβριο. Η πορεία της νόσου είναι καθοδική. Είμαστε πολύ προσεκτικοί».

«Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από το σχολείο για να μάθουν τα παιδιά και να εξοικειωθούν στη νέα πραγματικότητα. Δηλαδή πως να συνυπάρχουν, να φροντίζουν τον εαυτό τους και τους φίλους τους» σημείωσε η υπουργός Παιδείας.