Σήμερα στις 19:30 η Nτόρτμουντ υποδέχεται την Μπάγερν για την 28η αγωνιστική της Bundesliga

288
Έφτασε η στιγμή όπου ολόκληρος o ποδοσφαιρικός πλανήτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ξανά ένα μεγάλο ντέρμπι, μετά από αρκετό καιρό, εξαιτίας της πανδημίας.

Η Bundesliga υποδέχεται το πρώτοKlasssiker στην εποχή του κορωνοϊού, χωρίς το συνηθισμένο σκηνικό που συνέθεταν μέχρι πρότινος τα γερμανικά ντέρμπι, όπως τα εντυπωσιακά κορεό στις εξέδρες, τα χρωματιστά κασκόλ, καθώς και τα συνθήματα των φιλάθλων.

Απόψε προσαρμοσμένη στα νέα ήθη και έθιμα η Ντόρτμουντ υποδέχεται στο “Signal Iduna Park” την Μπάγερν για την 28η αγωνιστική της Bundesliga με στόχο να παραμείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Οι δύο μονομάχοι έχουν επιστρέψει με 2/2 μετά την διακοπή, ενώ στο περσινό αντίστοιχο ντέρμπι η Μπορούσια είχε επικρατήσει 3-2, ωστόσο στα δύο ματς που ακολούθησαν στο Μόναχο είχε διασυρθεί με 5-0 και 4-0 αντίστοιχα.

Μετά την επανεκκίνηση οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, καθώς πέρασαν νικηφόρα και από την έδρα της Βόλφσμπουργκ συμπληρώνοντας έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Ποντάροντας στη εξαιρετική τους φόρμα δεδομένου ότι απέχουν 4 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν δεν συμβιβάζονται με τίποτα πέραν της νίκης, διαφορετικά θα μπει από σήμερα ένα τέλος στο κυνήγι του τίτλου.

Από την άλλη πλευρά, οι Βαυαροί διανύουν ένα εξίσου καλό φεγγάρι, καθώς είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, μετρώντας 17 αναμετρήσεις χωρίς ήττα και βολεύονται έτσι και με την ισοπαλία, για να μπορέσουν να κάνουν δική τους  πολυπόθητη «σαλατιέρα».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Λουσιέν Φαβρ δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες Ρόις, Ζαγκαντού και Σουλτς, ωστόσο ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Χάνσι Φλικ για τους πρωταθλητές, καθώς εκτός μάχης είναι οι Κουτίνιο, Ζίλε, Τιάγκο και Τολισό.

gazetta.gr