Πάτρα: Βίαιη ομοφοβική επίθεση νεαρών – Έστειλαν 20χρονο στο νοσοκομείο

403

Παρέα νεαρών, μερικοί εκ των οποίων είναι ακόμη μαθητές, επιτέθηκαν βίαια και με ομοφοβικά κίνητρα σε 20χρονο

 

Μια απίστευτη καταγγελία για επίθεση με ομοφοβικά κίνητρα εις βάρος 20χρονου δημοσιεύει η εφημερίδα «Κόσμος» της Πάτρας.

Η επίθεση έγινε το βράδυ της Τετάρτης (20/5) στην παραλιακή των Βραχνέικων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 20χρονος περπατούσε στην παραλία και δέχθηκε απρόκλητη φραστική επίθεση με σεξουαλικά υπονοούμενα από ομάδα επτά με οκτώ νεαρών, εκ των οποίων κάποιοι είναι ακόμη μαθητές.

Ο 20χρονος αντέδρασε λέγοντας σε έναν εξ αυτών «σε μένα το είπες αυτό», για να δεχθεί ύβρεις και προσβολές. Όταν αντέδρασε, δέχθηκε μια γροθιά στο πρόσωπο και έπεσε στο έδαφος και η επίθεση συνεχίστηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας του σκηνικού που ακολούθησε περιγράφει στον «Κόσμο»: «Είδα ξαφνικά ένα παιδί ξαπλωμένο στο έδαφος και παραδίπλα μια ομάδα 7 -8 παιδιών περίπου. Τους είπα «τι κάνετε εδώ; Σηκώστε το παιδί από κάτω» και τότε ο ένας από αυτούς μου λέει «δεν τον ξέρουμε, τσακωθήκαμε». Τότε βλέπω τον 20χρονο,  να χτυπιέται κάτω και να μην μπορεί να σηκωθεί ενώ είχε αίματα στο στόμα και στο κεφάλι στην πίσω μεριά. Τον βοήθησα να φτύσει το αίμα από το στόμα αλλά το παιδί δεν μπορούσε να συνέλθει και να σηκωθεί, ενώ τον πονούσε και το χέρι του και τότε ειδοποίησα το σπίτι του και ένα ασθενοφόρο. Πάω σε αυτούς που ήταν εκεί και κοιτάζανε και κυρίως σε αυτόν που μου είπε ότι έριξε τη μπουνιά και του λέω «μην κουνηθείς, θα σου σπάω τα πόδια. Οι μαγκιές πληρώνονται» και καλώ και την αστυνομία. Η αλήθεια είναι ότι δεν κουνήθηκε κανείς από την παρέα. Ευτυχώς από το σημείο πέρασε και μια νοσηλεύτρια που βοήθησε την κατάσταση».

Ο νεαρός που ισχυρίστηκε ότι χτύπησε τον 20χρονο με μπουνιά, ρωτήθηκε γιατί τον χτύπησε και παραδέχθηκε ότι ενώ περνούσε ο 20χρονος του είπε «που είσαι παλιαδελφή;» και ότι ο 20χρονος αντέδρασε λέγοντάς τους «σε μένα το είπατε αυτό;» και ζήτησε εκνευρισμένος το λόγο με αποτέλεσμα να δεθχεί τη μπουνιά».

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο όπου, όπως μας ανέφερε η μητέρα του, διαπιστώθηκε απώλεια μνήμης από το χτύπημα στο κεφάλι και σπάσιμο στην κλείδα. Η παρέα των νεαρών μεταφέρθηκε στο τμήμα αλλά δεν υποβλήθηκε μήνυση από την πλευρά της οικογένειάς και το περιστατικό καταγράφηκε ως καυγάς μεταξύ των νεαρών.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 20χρονος έχει δεχθεί μπούλινγκ και κατά το παρελθόν ενώ δεν είναι γνωστό αν γνωριζόταν με τα παιδιά που του επιτέθηκαν.