Δήμος Κατερίνης & εθελοντές άλλαξαν την εικόνα πέριξ του εξωκκλησίου της Ζωοδόχου Πηγής στην Περίσταση

580

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολιτών» είναι το μήνυμα που έστειλαν 25 εθελοντές στη Δημοτική Κοινότητα Περίστασης, οι οποίοι, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δ.Κ. Γιώργου Χελιδονόπουλου και την συνδρομή της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας προχώρησαν στον εθελοντικό καθαρισμό στην περιοχή του Εξωκκλησίου της Ζωοδόχου Πηγής.

Ειδικότερα, με τη συνεργασία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη, που διέθεσε σακούλες απορριμμάτων και γάντια καθαρισμού, οι 25 εθελοντές με τσάπες χειρός, καθώς και με τη χρήση 4 καταστροφέων, 6 χορτοκοπτικών κ.α. προέβησαν στις εξής εργασίες:

  • Περισυλλογή σκουπιδιών και μπαζών
  • Κοπή χόρτων σε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων, συμπεριλαμβανομένων 20 μέτρων του καναλιού
  • Καθαρισμό και επιμήκυνση του δρόμου πέριξ του Εξωκκλησίου
  • Περισυλλογή φύλλων και χόρτων
  • Απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κ.α.

«Το περιβάλλον αποτελεί για τον Δήμο μας ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό μεγάλος στόχος μας είναι πέρα από δράσεις και παρεμβάσεις, η ευαισθητοποίηση των πολιτών» σημειώνει σε δήλωσή του,  με αφορμή την συγκεκριμένη δράση, ο  Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνεχάρη για την πρωτοβουλία τη Δ.Κ. Περίστασης και ευχαρίστησε τους ευαισθητοποιημένους για την προστασία και τη θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος εθελοντές.

«Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον καθένα  ξεχωριστά που συμμετείχε στην εθελοντική αυτή δράση, επιθυμώντας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους. Συμμετέχοντας σε ανάλογες εθελοντικές δραστηριότητες προωθούμε την κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή, την αύξηση της κοινωνικής εμπιστοσύνης και κατά συνέπεια οδηγούμαστε σε μια περισσότερο ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην ίδια την κοινωνία και τις ανάγκες της» τονίζει από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Περίστασης Γιώργος Χελιδονόπουλος.