Σήμερα η τελική σύσκεψη των ειδικών για την επαναλειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων

306

Τη Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις

Σήμερα, Κυριακή 24/5, αναμένεται η τελική εισήγηση της επιτροπής ειδικών και θα ληφθούν οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, αλλά και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωνθούν τη Δευτέρα, με τον τελικό λόγο να έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι επιστήμονες φαίνεται ότι κλίνουν προς σε αυτήν την κατεύθυνση και έτσι είναι πολύ πιθανό τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον OPEN, τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή τώρα αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά. Τώρα έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού και στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές».
Υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τάχθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε λόγο για την πιο κατάλληλη περίοδο για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία.

Μάλιστα, επιχειρηματολόγησε υπέρ την επιστροφής των μαθητών στα σχολεία,  παραθέτοντας τέσσερις παραμέτρους που συνηγορούν προς μία τέτοια κατεύθυνση.