Κυρανάκης (προβοκάτορας) εναντίον …. Πολάκη (κότα λειράτη) στην προανακριτική

337

Φραστική επίθεση από τον Κ. Κυρανάκη και σπρώξιμο από τον Γ. Γκιόλα του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη αντιπαράθεση που κατέληξε σε επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή, κατά την κατάθεση του Παύλου Πολάκη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Novartis.

Ο κ. Πολάκης δεχόταν ερωτήσεις, όταν ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέλαβε να ρωτήσει εκ μέρους της ΝΔ το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε προκλήθηκε ένταση, με τον κ. Πολάκη να αρνείται να απαντήσει και να αποκαλεί προβοκάτορα τον Κυρανάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικου ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκος, Λίβανιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;».

Ο Κ. Κυρανάκης επιτέθηκε τότε φραστικά στον Π. Πολάκη λέγοντάς του: «Είσαι κότα και δεν απαντάς», με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εκνευρισμένος. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Κυρανάκης περνώντας μπροστά από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε σπρώξιμο από τον Γ. Γκιόλα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρόντες αναφέρουν ότι ο κ. Κυρανάκης ήταν προκλητικός αποκαλώντας «κότες λειράτες» όσους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονταν στα έδρανα, με τον κ. Γκιόλα να αντιδρά σπρώχνοντάς τον και ζητώντας του να φύγει από το σημείο.