Κοροναϊός : η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ινδίας

348

Οι αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν πάνω από 6.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς η κυβέρνηση χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού, το εθνικό lockdown που είχε επιβάλει, και αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν κάποιες πτήσεις εσωτερικού στο αχανές κράτος των 1,3 δισεκ. κατοίκων.

Τα 6.088 κρούσματα μόλυνσης που εντοπίστηκαν το περασμένο 24ωρο είναι τα περισσότερα που έχουν επιβεβαιωθεί ως εδώ και αυξάνουν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Ινδία σε 118.447, ή κατά 5%.

Σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν παράλληλα 148 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να αυξάνεται έτσι σε 3.583.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 66.330. Οι ασθενείς που έχουν αποθεραπευθεί είναι 66.330.

Ο ινδουιστής εθνικιστής πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε ότι τα μέτρα περιορισμού παρατείνονται ως την 31η Μαΐου, όμως χαλάρωσε κάποια από αυτά σε περιοχές με χαμηλότερους αριθμούς μολύνσεων και έδωσε μεγαλύτερα περιθώρια στις τοπικές κυβερνήσεις ως προς τη λήψη αποφάσεων.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας θα αρχίσουν να εκτελούν ξανά περίπου το ένα τρίτο των πτήσεών τους από τη Δευτέρα, πάντως θα πρόκειται αποκλειστικά για πτήσεις εσωτερικού ενώ θα εφαρμόζονται πρωτόκολλα που συγκαταλέγονται στα πιο αυστηρά στον κόσμο.

Οι εστίες μόλυνσης είναι κυρίως το Νέο Δελχί, η πρωτεύουσα, η Μουμπάι, η οικονομική πρωτεύουσα, το ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ, όπου άρχισε την πολιτική του ανέλιξη ο Μόντι, και το Ταμίλ Ναντού, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ