Την 1η ανταλλακτική βιβλιοθήκη δημιούργησε ο Δήμος Κατερίνης στο ισόγειο του Δημαρχείου

526

Η ιδέα είναι απλή: να παρέχεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους του Δήμου Κατερίνης κ.α. εργαζόμενους να δανειστούν και να ανταλλάξουν βιβλία, απευθείας στον τόπο εργασίας τους, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στο δημαρχείο και χωρίς τη διαμεσολάβηση ενός επίσημου – στεγασμένου φορέα.

Ένα έπιπλο, ένα περιστρεφόμενο σταντ και αρκετά βιβλία – δωρεά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, 4 αυτοκόλλητα προσφορά της κυρίας Χατζηχρήστου Χριστίνας, ιδιοκτήτριας του “Point, gift and more” ήταν επαρκή για να μπολιαστούν με την  ιδέα του αντιδημάρχου Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών του Δημήτρη Μορφακίδη, ο οποίος τονίζει χαρακτηριστικά: «Επιδιώκουμε  να δώσουμε μια νέα πνοή στο χώρο εργασίας των υπαλλήλων».

Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η 1η ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Μια μορφή βιβλιοθήκης, η οποία επιτρέπει την ελεύθερη ανταλλαγή βιβλίων ανάμεσα σε πολίτες, στη συγκεκριμένη περίπτωση ανάμεσα στο διοικητικό και όχι μόνο προσωπικό του Δήμου.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη βρίσκεται στην είσοδο του Δημαρχείου και περιλαμβάνει βιβλία που διαχειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες. Η ανταλλαγή γίνεται δωρεάν! Δεν αγοράζεις. Δεν πουλάς. Ο βιβλιοθηκάριος είσαι εσύ. Όταν φέρνεις ένα βιβλίο μπορείς να πάρεις άλλο. Όταν παίρνεις ένα βιβλίο, καλό  είναι να φέρεις ένα άλλο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος «Δίνουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους υπαλλήλους, καθώς και στους πολίτες που επισκέπτονται το δημαρχείο, να δανειστούν και να ανταλλάξουν τα βιβλία τους, να διαβάσουν, να ψυχαγωγηθούν. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την ιδέα του Δημήτρη του Μορφακίδη, μια πρόταση η οποία αμέσως αγκαλιάστηκε και από τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Νίκο Τσιαμπέρα, πάντα προς όφελος των υπηρεσιών και του δημότη».