Οδοιπορικό από τη Λάρισα στην Τραπεζούντα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ) Συμπληρώνονται 101 χρόνια από την Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου

744

Συμπληρώνονται 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που μετρά 353.000 νεκρούς και χιλιάδες ξεριζωμένους από τις εστίες τους και που ακόμα δεν έχει τύχει της διεθνούς αναγνώρισης. Οι απόγονοι τους σήμερα δίνουν αγώνα για να μην ξεχαστεί ποτέ το Δάκρυ κι ο Πόνος τους.

Φόρος τιμής στους νεκρούς της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Δείτε εδώ: Το Οδοιπορικό από τη Λάρισα στην Τραπεζούντα. 

Η Ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας, “Αλησμόνητες πατρίδες”, στα πλαίσια των δράσεων της για σήμερα 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμά τη μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών της Ποντιακής τραγωδίας.

Σήμερα Τρίτη, στις 19 Μαΐου και ώρα 20:00 μ.μ
θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση,ανάβοντας κεριά και φαναράκια στην πλατεία των αλησμόνητων πατρίδων. Φέτος, λόγω της ιδιαίτερης και δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του Covid-19 στη χώρα μας, η επέτειος της 19ης Μαΐου θα είναι αλλιώτικη.

Όσοι επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να αποτείνουν φόρο τιμής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Παρακαλούμε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από όλους όσους παρευρεθούν.

larisanew.gr