Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε κινητοποιήσεις με στόχο για απόσυρση του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου

275

Σε νέες κινητοποιήσεις καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εκπαιδευτική κοινότητα “για την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου, ειδικά των ρυθμίσεων που προβλέπουν τη “σχολειοποίηση” του νηπιαγωγείου, την επαναφορά της παιδαγωγικά αποτυχημένης τράπεζας θεμάτων, την αύξηση του εξεταστικού φόρτου και τη συρρίκνωση της δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια”.

Σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια Μερόπη Τζούφη αναφέρουν: “Σε κυβέρνηση mea culpa εξελίσσεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μετά τα ευτελή vouchers, ήρθε η στιγμή να αποσύρει κρίσιμες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου “Κεραμέως” υπό το βάρος των αντιδράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Διατάξεις που αφορούσαν το αντιπαιδαγωγικό πισωγύρισμα, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη στα δημοτικά, αποκλείοντας μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού, των νέων άνω των 17 ετών, από τα ΕΠΑΛ και εισάγοντας οπισθοδρομικές ρυθμίσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία”.

Καταλήγουν ότι “Φυσικά, δεν τελειώνουμε εδώ. Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο περιέχει μια σειρά από αρνητικές διατάξεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όμως η υποχώρηση της υπουργού δείχνει το δρόμο”.

Πηγή:-ΜΠΕ