Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 40 τραυματίες από επίθεση Ταλιμπαν στην επαρχία Γκάζνι

330

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν οι Ταλιμπάν πυροδότησαν ένα γεμάτο εκρηκτικά αυτοκίνητο κοντά σε κτίριο της υπηρεσίας Πληροφοριών του Αφγανιστάν στην κεντρική επαρχία Γκάζνι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, τον Ουαχιντουλάχ Τζουμαζάντα, η επίθεση έγινε με ένα στρατιωτικό όχημα. Όλα τα θύματα είναι “μέλη της υπηρεσίας Πληροφοριών”, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα η έδρα της Υπηρεσίας Εθνική Ασφάλειας (NDS) στη Γκάζνι έγινε στόχος επίθεσης με παγιδευμένο όχημα”, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 40 οι οποίοι διακομίστηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες ευθύνονται γα την επίθεση, η οποία ήρθε “ως απάντηση στην κήρυξη πολέμου από τον εχθρό”.

Η νέα επίθεση καταγράφεται καθώς η βία αναζωπυρώνεται στο Αφγανιστάν, παρά τη συμφωνία στα τέλη του Φεβρουαρίου μεταξύ των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ, που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε σε αποκλιμάκωση και προβλέπει αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα ως τα μέσα του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ