Αρχική Οικονομία Παιδότοποι: Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες, δύσκολη η επαναλειτουργία τους

Παιδότοποι: Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες, δύσκολη η επαναλειτουργία τους

330

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους, δεδομένου ότι ο συγχρωτισμός των παιδιών είναι αναπόφευκτος και είναι δύσκολο να κρατηθούν απαραίτητες αποστάσεις.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 800 συνολικά, απασχολούν περίπου 6.500 εργαζόμενους και λειτουργούν στην πλειονότητά τους σε κλειστούς και στεγασμένους χώρους.

Όπως λέει στο insider.gr o Άρης Σκοτίδας, ιδιοκτήτης παιδότοπου και μέλος συντονιστικής επιτροπής, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση που έχουν οι επιχειρήσεις, οι παιδότοποι με εξωτερικούς χώρους αναμένεται να ανοίξουν στο πλαίσιο της έκτης φάσης του σχεδίου άρσης των μέτρων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η ακριβής ημερομηνία.

Σύμφωνα με τον κ. Σκοτίδα, το πρόβλημα με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους είναι μεγάλο, δεδομένου ότι ο συγχρωτισμός των παιδιών είναι αναπόφευκτος και είναι δύσκολο να κρατηθούν αποστάσεις μεταξύ  τους  στους  χώρους των παιχνιδιών. Παράλληλα, όπως λέει, είναι δύσκολο να απολυμαίνονται διαρκώς τα παιχνίδια ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία τους.

Τι ζητούν οι επιχειρηματίες

Οι επιχειρηματίες μέσω του συλλόγου τους που βρίσκεται υπό σύσταση, έχουν απευθύνει μία σειρά από αιτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία στην περίπτωση που οι ειδικοί κρίνουν ότι οι παιδότοποι δεν μπορούν να ανοίξουν.

«Σε επικοινωνία που είχαμε με την επιτροπή του υπουργείου Υγείας μας ετέθη το ερώτημα εάν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των παιδιών. Αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο» τονίζει ο κ. Σκοτίδας και προσθέτει:

«Αν συνεχίσουμε να παραμένουμε κλειστοί θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης του κλάδου μας, όπως μεταξύ άλλων, επιδότηση των εργαζομένων οι οποίοι θα μείνουν χωρίς δουλειά αλλά και απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ενοίκια που στη δική μας περίπτωση, επειδή πρόκειται με πολύ μεγάλους χώρους, φτάνουν και τις 10.000 ευρώ».

insider.gr