Νέα σενάρια για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Εξαφανίστηκε και πάλι – «Κρύβεται» από τον κορωνοϊό ή είναι νεκρός;

284

«Φουντώνουν» ξανά οι φήμες για τον θάνατο του Βορειοκορεάτη ηγέτη – Γερανός σήκωσε από πλατεία τα πορτρέτα του παππού και του πατέρα του – Ο ίδιος «αγνοείται» από την Πρωτομαγιά – Πώς ερμηνεύει ειδικός αναλυτής τις αλλαγές στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ

Δεν έχουν τέλος τα σενάρια για τον κληρονομικό ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρά την επανεμφάνισή του στη δημόσια ζωή της χώρας του την Πρωτομαγιά, έπειτα από απουσία τριών εβδομάδων.

Ο ισχυρός ηγέτης του καθεστώτος έκοψε την κόκκινη κορδέλα στα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων την 1η Μαΐου, αλλά, έκτοτε, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για δεύτερη φορά, δίνοντας εκ νέου τροφή σε φήμες για την υγεία του, ενώ κάποιοι υποστήριξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε ο σωσίας του Κιμ. Η έλλειψη σχετικού βίντεο ενίσχυσε την θεωρία συνωμοσίας.

Παράλληλα, αίνιγμα για την Δύση αποτελεί η μετακίνηση με γερανό δύο τεράστιων πορτρέτων του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ, καθώς και του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, από την ομώνυμη κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ. Ο Βρετανός δημοσιογράφος Ρόι Κάλεϊ, που ταξίδεψε ως τουρίστας στη Βόρεια Κορέα και έγραψε το αποκαλυπτικό βιβλίο «Look With Your Eyes and Tell the World: The Unreported North Korea», υποστήριξε στον βρετανικό Τύπο, πως από την ίδια πλατεία γνωρίζει ότι έχει απομακρυνθεί και το άγαλμα του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Τα δύο σενάρια για τις αλλαγές στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ

«Η τελευταία φορά που αυτό συνέβη, ήταν όταν το μέρος ανακαινίσθηκε μετά τον θάνατο του Μεγάλου Ηγέτη. Το γεγονός πως τα πορτρέτα έχουν μετακινηθεί έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για τον Κιμ Γιονγκ Ουν δεν μπορούν να στηθούν πορτρέτα ή αγάλματα, αν δεν έχει πεθάνει. Η πλατεία είναι τεράστια και δεν βλέπω τον λόγο να την επεκτείνουν. Μαντεύω, πως ετοιμάζονται να προσθέσουν ένα τρίτο άγαλμα και πορτρέτο, αλλά ποιος ξέρει;» δήλωσε με νόημα ο δημοσιογράφος στον βρετανικό Τύπο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NK News, που καταγράφει τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Κορέα, πρόσφατα γκρεμίστηκε από την ίδια πλατεία και το βάθρο στο οποίο ανέβαινε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να παρακολουθεί στρατιωτικές παρελάσεις. Όμως, η ίδια ιστοσελίδα υποστηρίζει πως τα έργα και οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ και παρατηρήθηκαν από δορυφορικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, οφείλονται στις προετοιμασίες για τους εορτασμούς της 75ης επετείου ίδρυσης του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, στις 10 Οκτωβρίου.

Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν πού βρίσκεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Η απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις εκδηλώσεις για την 108η επέτειο από την γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου έδωσε τροφή για δημοσιεύματα στη Δύση, την Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ πως ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας είναι σοβαρά άρρωστος ή νεκρός, μετά από επέμβαση στην καρδιά. Η Σεούλ από την αρχή απέρριπτε δια στόματος υψηλόβαθμων αξιωματούχων ως αβάσιμα τα σχετικά δημοσιεύματα. Μάλιστα, δύο αποστάτες από τη Βόρεια Κορέα, που τώρα έχουν εκλεγεί βουλευτές στο Κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, επειδή, πριν την επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν την Πρωτομαγιά, επέμεναν πως έχουν ασφαλείς πληροφορίες ότι είναι νεκρός.

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα, αν και η χώρα αρνείται επίσημα πως έχει κρούσματα, παρά την γειτνίαση με την Κίνα, ίσως, είναι το «κλειδί» για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν. Στις 21 και 23 Απριλίου δορυφορικές φωτογραφίες κατέγραψαν το προσωπικό τρένο του Κιμ στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ουονσάν, στην ανατολική ακτή της χώρας.

Πριν από δύο ημέρες δορυφορικές φωτογραφίες αποκάλυψαν πως δύο από τα πολυτελή σκάφη του Κιμ, που ήταν στην παραλία μπροστά από την βίλα του στην Ουνσάν, είχαν αλλάξει θέση. Το γεγονός μαρτυρά πως ο ηγέτης της απομονωμένης χώρας, ίσως, κατέφυγε για δεύτερη φορά στο παραθαλάσσιο θέρετρο, για να προφυλαχθεί από τον κορωνοϊό.

protothema.gr