Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης στην Αθήνα και τη Δυτική Αττική

391

Εγκληματικό δίκτυο που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, την Τρίτη, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Μεγάρων και της Κυψέλης, συνελήφθησαν εννέα άτομα, δύο αλλοδαποί κι επτά Έλληνες.

Προηγήθηκε πολυήμερη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και διασταύρωσης στοιχείων, τα μέλη της εντοπίστηκαν, όπως και οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε, αρχηγικό ρόλο είχαν οι δύο αλλοδαποί οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την ανεύρεση των ναρκωτικών, τη μεταφορά, την αποθήκευση και την προμήθεια των διακινητών. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν υπεύθυνα για τη διακίνηση του χασίς.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που είχαν εκδοθεί με στοιχεία μη υπαρκτών προσώπων, κωδικές λέξεις για τις ναρκωτικές ουσίες, τις ποσότητες και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν, καθώς και διαφορετικά ονόματα από τα πραγματικά τους. Παράλληλα, λάμβαναν μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους «πελάτες», ενώ έκαναν και παράδοση ναρκωτικών κατ’ οίκον.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο έγιναν τουλάχιστον 246 συναλλαγές διακίνησης χασίς και κοκαΐνης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, έγιναν 10 κατ’ οίκον έρευνες και τρεις έρευνες σε οχήματα. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστο χασίς βάρους 10 κιλών και 321,6 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 154,4 γραμμαρίων, 54.605 ευρώ, περίστροφο, γεμιστήρας τυφεκίου με δύο φυσίγγια, σιδερογροθιά, δύο σουγιάδες, έξι ζυγαριές ακριβείας, 23 κινητά τηλέφωνα και τρία αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.