Συνάντηση της Μπέττυς Σκούφα με τον Δήμαρχο του Δήμου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο

475

Το Δημαρχείο του Δήμου Δίου-Ολύμπου επισκέφτηκε την Πέμπτη 14/5 η βουλεύτρια κ. Ε. Σκούφα συνοδευόμενη  από το μέλος της ΝΟΕΑ Πιερίας  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην δημοτικό σύμβουλο Άρη Ρεμπατσιό και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο.

Συζητήθηκαν αναλυτικά και διεξοδικά θέματα που αφορούν το Δήμο, όπως η εξέλιξη των τοπικών χωρικών σχεδίων και το δημοτικό κτηματολόγιο, τα οποία αποτελούν βασικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής.

Η κ. Σκούφα ζήτησε να ενημερωθεί και για το σχεδιασμό από μέρους του Δήμου όσον αφορά την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής. Ακόμη αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση και τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και διακόπηκαν λόγω εκλογών, κι αφορούσαν την παραχώρηση των παλαιών σιδηροδρομικών γραμμών του Πλαταμώνα και την αξιοποίησή τους από τον Δήμο, στο τεράστιο τουριστικό κεφάλαιο που είναι το παλαιό κάμπινγκ του ΕΟΤ και  παραμένει αναξιοποίητο, αλλά και στην ανάγκη η πολιτεία να δημοσιεύσει άμεσα  την προκήρυξη για  να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προσλήψεων από τον Δήμο μέσω της κοινωφελούς εργασίας ώστε να στηριχθούν οι υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαιτέρως η καθαριότητα, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο κ. Γερολιόλιος αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα έλλειψης χρημάτων που αντιμετωπίζει τόσο η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Άρδευσης λόγω και της μη είσπραξης τελών, όσο και το λατομείο της περιοχής  που στερείται εσόδων και συσσωρεύει χρέη. Τόνισε ότι από τα πρώτα θέματα που ασχολήθηκε η δημοτική αρχή ήταν η μερική εξόφληση δεδουλευμένων των εργαζομένων στον τομέα της Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης υπηρεσίας ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας.

Τέλος ανακοίνωσε ότι η δημοπράτηση για την κατασκευή νέου  γηπέδου και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στο αθλητικό κέντρο της Ν. Εφέσου θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η κ. Σκούφα αφού ευχαρίστησε τον κ. Γερολιόλιο για την ειλικρινή κι ενδελεχή ενημέρωση, δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε πράξη και ενέργεια που θα είναι προς όφελος των πολιτών του Δήμου με το δικό της θεσμικό ρόλο.