12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής-1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο

288

Το «ρομπότ των δασών», ένας ρομποτικός σκύλος-φύλακας που με τους αισθητήρες του εντοπίζει κάθε ύποπτη κίνηση ή θόρυβο , ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής που κατασκευάστηκε με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, ένα αυτόνομο όχημα, αλλά και ένας εκτυπωτής Braille για όσους έχουν προβλήματα όρασης, είναι μερικές μόνο από τις 100 εργασίες που θα παρουσιαστούν από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου, στο πλαίσιο του 12ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη.

Fake news detector (ανιχνευτήςψευδών ειδήσεων), έξυπνο θερμοκήπιο, αυτόνομο όχημα περισυλλογής απορριμμάτων, έξυπνος κάδος , φανάρι κίνησης για άτομα με ειδικές ανάγκες , σύστημα διεξαγωγής ερευνών ή ψηφοφορίας για φορητές συσκευές, πρωτότυπες εργασίες μαθητών από κάθε βαθμίδα (Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο), τύπο (Ειδικά σχολεία, ΕΠΑΛ)από 70 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζονται στο ΝΟΗΣΙΣ, σε ένα τριήμερο δράσης , καινοτομίας, εφευρετικότητας, που διεξάγεται για πρώτη φορά εξ αποστάσεως λόγω των ειδικών συνθηκών του COVID-19.

Η διοργάνωση του μαθητικού συνεδρίου πληροφορικής που έχει γίνει πλέον θεσμός και φέτος συμπληρώνει 12 χρόνια, γίνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και το ΝΟΗΣΙΣ . Το εκθεσιακό μέρος του συνεδρίου , δηλαδή τα θεματικά πάρκα: Roboland, Gameland και e-posters επειδή απαιτούν φυσική παρουσία, μεταφέρονται στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2020, ώστε να γίνει με ασφάλεια η προσέλευση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Συνολικά πέντε σχολεία της Πιερίας θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές εργασίες τους στο συνέδριο.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν τα σχολεία με τις εξής ερευνητικές εργασίες:

5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: Παιχνίδι στο σκρατς

Γενικό Λύκειο Λεπτοκαρυάς: Ψηφιακό παιχνίδι «Shoot m_up» σε Scratch

Μουσικό Σχολείο Κατερίνης: Mε Τη Γλώσσα Προγραμματισμού PYTHON 3″ – Δημιουργώντας Τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια «PONG» και «TETRIS»

2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου 2008-2020: Δώδεκα χρόνια χρήσης του διαδικτύου από μαθητές/τριες δημοτικού. Τι άλλαξε;

9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: Το «1821» στην Ελλάδο α

Πηγές: ΕΡΤ2, NOESIS