Κοροναϊός : 6 νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

514

Σε 6 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών σε 2.716, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, από το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος κατά το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας να παραμένει στους 151.

Ακόμη, 30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 10 είναι γυναίκες, ενώ 87 έλαβαν εξιτήριο από τις Μονάδες.

Ν. Χαρδαλιάς: Αύριο κάνουμε ένα ακόμα βήμα

“Ο συνωστισμός θέτει σε κίνδυνο ζωές” προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην τακτική ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον κορονοϊό. Όπως τόνισε, δεν πρόκειται για πολιτικό θέμα, αλλά για θέμα δημόσιας υγείας.

Αύριο κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, συνέχισε.

Επισήμανε πως η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου και κάθε νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε αναλυτικά τις δραστηριότητες που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα, και τους κανόνες λειτουργίας τους.

Ενημέρωσε πως από αύριο επανέρχονται στην εργασία του 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, είπε πως επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

Ανακοίνωσε επίσης πως επιτρέπεται από αύριο η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από αύριο.

capital.gr