Σοκ στον Άρη: Απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο – Βαρύ πρόστιμο και στην ΕΠΟ

445

Σοκ στον Άρη από τη FIFA με αφορμή την υπόθεση με το δελτίο του Φιορίν Ντουρμισάι, παίκτη τον οποίο απέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκρινε ότι η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει στην απόκτηση του υψηλόσωμου φορ, καθώς είχε επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών, αφού υπήρχαν ανοιχτές υποθέσεις με παίκτες που διεκδικούσαν τα χρήματά τους από την ΠΑΕ με το προηγούμενο ΑΦΜ, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Τελικά, ο Άρης προχώρησε στην απόκτηση του Ντουρμισάι και σήμερα η FIFA του επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους και ουσιαστικά θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει άλλους ποδοσφαιριστές από το καλοκαίρι του 2021.

Ωστόσο, το σοκ δεν αφορά μόνο τον Άρη, αλλά και την ΕΠΟ, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλε πρόστιμο 480.000 ευρώ, καθώς ενώ είχε ενημερώσει την Ελληνική Ομοσπονδία για την ποινή, εκείνη επικύρωση τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στους «κίτρινους».

Σε ό,τι αφορά τους Θεσσαλονικείς, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, αφού το φετινό καλοκαίρι ολοκληρώνονται πάνω από 10 συμβόλαια ποδοσφαιριστών και σύμφωνα με την απόφαση δεν μπορεί να υπογράψει ούτε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Είναι δεδομένο ότι η επόμενη κίνηση είναι η προσφυγή στο CAS για να μειωθεί ή να «εξαφανιστεί» η ποινή.

sport-fm.gr