Δήμος Κατερίνης : Συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο

760

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο υπό κατασκευή Πολιτιστικό Κέντρο (κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων), καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τον ανάδοχο και το μελετητή του έργου αντίστοιχα, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος της προηγούμενης περιόδου και να αποδοθεί το σημαντικό αυτό έργο, το συντομότερο στους δημότες και στον πολιτισμό του τόπου.

Ειδικότερα, την τρέχουσα περίοδο υλοποιούνται παρεμβάσεις:

  • Ηλεκτρομηχανικής εγκατάστασης
  • Υδραυλικών – Ψύξης & Θέρμανσης
  • Πυρασφάλειας
  • Χρωματισμών των σκυροδεμάτων στην όψη του κτιρίου.

Επιπλέον, το αμέσως προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν μεταξύ άλλων:

Η τοποθέτηση και το βάψιμο των μεταλλικών δοκών, πάνω στους οποίους θα στηθούν τα υαλοπετάσματα, έγιναν τσιμεντοκονίες, απαραίτητες προκειμένου να τοποθετηθούν τα πλακίδια πορσελάνης στα δάπεδα όλων των ορόφων.

Το επόμενο 3μηνο προγραμματίζονται:

Εφαρμογή των υαλοπετασμάτων με τα τζάμια τους, περσίδων (γυάλινων) σκίασης στην όψη του κτιρίου, τσιμεντοκονίες στο δώμα και διογκωμένο σκυρόδεμα, για να το τοποθετηθούν τα ασφαλτόπανα στο δάπεδο του δώματος.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η ορθομαρμάρωση στο πίσω μέρος του κτιρίου. Επίσης, θα κατασκευαστεί η λιμνοδεξαμενή στον αύλειο χώρο, που εφάπτεται με την είσοδο του  κτιρίου.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Δημιουργούμε ένα χώρο πολιτισμού, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος ποικίλων εκδηλώσεων. Η μεγάλη προσφορά του Πολιτιστικού Κέντρου στη μουσική, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση θα είναι είμαι βέβαιος καθοριστική και αδιαμφισβήτητη. Για αυτό και από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ως νέα διοίκηση θέσαμε ως  προτεραιότητα να διαχειριστούμε άμεσα και να επιλύσουμε χρονίζοντα ζητήματα, που κατέστησαν δυσχερή την υλοποίηση του έργου. Όπως διαπιστώνει κανείς βρισκόμαστε πλέον σε πολύ καλό δρόμο, καθώς το χρονοδιάγραμμα που θέσαμε τηρείται και το έργο κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς».

Όπως είναι γνωστό, το έργο αφορά ένα χώρο πολιτισμού ανατολικά των ΚΤΕΛ, με υπόγειο και 3 ορόφους συνολικού εμβαδού  4.700 τ.μ.