Ανοίγουν τα σύνορα: Πτήσεις από Γερμανία προς Ελλάδα από τις 18 Μαΐου ανακοίνωσε η Lufthansa

408

Έπειτα από σχεδόν 2 μήνες, η αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε τις πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της από τη Γερμανία με προορισμό την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν πτήσεις από τη Φρανκφούρτη με προορισμό την Αθήνα, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο ανταποκριτής στο Βερολίνο Παντελής Βαλασσόπουλος.

Επίσης ανέφερε ότι μέσα στον Μάιο θα ακολουθήσουν οι πτήσεις από το Μόναχο με προορισμό την Αθήνα ενώ τον Ιούνιο θα πραγματοποιούνται και πτήσεις με προορισμό τη Μαγιόρκα.

Η Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι ακόμα 80 από τα αεροσκάφη της θα αρχίσουν να πραγματοποιούν πτήσεις και πάλι τον Ιούνιο, προκειμένου μεταξύ άλλων να εξυπηρετούν τουριστικούς προορισμούς, αφού η εταιρία καθήλωσε στο έδαφος το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο όμιλος, που περιλαμβάνει τη Swiss International Air Lines και την Austrian Airlines, ανακοίνωσε ότι ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση από πελάτες ύστερα από τη χαλάρωση των περιορισμών σε Γερμανία και άλλες χώρες.

“Διαισθανόμαστε μια μεγάλη επιθυμία και προσμονή από τον κόσμο για να ταξιδέψουν και πάλι. Ξενοδοχεία και εστιατόρια ανοίγουν σιγά-σιγά και σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπονται και πάλι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς”, δήλωσε ο Χάρι Χοχμάιστερ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της εταιρίας.

Τα 80 αεροσκάφη που θα αρχίσουν να πραγματοποιούν και πάλι πτήσεις τον Ιούνιο θα ανεβάσουν σε 160 τον συνολικό αριθμό των αεροπλάνων του ομίλου Lufthansa που πετούν. Στα τέλη του 2019, ο όμιλος είχε στόλο 763 αεροσκαφών.

Πηγή