Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους -Τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων στον Πολιτισμό

537

Το σταδιακό ξεπάγωμα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις μέσα στο καλοκαίρι, υπό συγκεκριμένους όμως υγειονομικούς όρους και η ένταξη νέων κατηγοριών εργαζόμενων, που έμεναν μέχρι στιγμής ακάλυπτοι, στην έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ, η οποία θα δοθεί και τον Μάϊο, είναι τα βασικότερα από την δέσμη μέτρων για την στήριξη του Πολιτισμού που ανακοίνωσε, πριν από λίγο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, πέρα από τους αρχαιολογικούς χώρους και τους θερινούς κινηματογράφους που είχε ήδη ανακοινωθεί πως επαναλειτουργήσουν στις 18 Μαΐου και 1η Ιουνίου αντίστοιχα, ανακοινώθηκε η δυνατότητα έναρξης προβών και κινηματογραφικών γυρισμάτων από τις 18 Μαΐου κι έπειτα ενώ οι πόρτες των Μουσείων θα είναι και πάλι ανοιχτές για το κοινό από τις 15 Ιουνίου.

Όσον αφορά τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, αυτές θα επανέλθουν και πάλι από τις 15 Ιουλίου. Πράγμα που σημαίνει ότι θα φιλοξενηθούν τελικά εκδηλώσεις τόσο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου όσο και στο Ηρώδειο αλλά και σε άλλους ανοιχτούς χώρους.

Οι βασικές προϋποθέσεις για τους παραπάνω χώρους είναι πως θα λειτουργούν με το 40% της συνολικής χωρητικότητάς τους, η σκηνή θα βρίσκεται τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά των θεατών ενώ θα είναι υποχρεωτική η τήρηση της απόσταση 1,5 μέτρου ακόμη και για τους ορθίους σε περίπτωση που πρόκειται για αντίστοιχη εκδήλωση. Την απόσταση του 1,5 μέτρου δε είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και οι καλλιτέχνες που βρίσκονται επί σκηνής.

Τα μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ, με πρώτο το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καλούνται να προσαρμόσουν αναλόγως τα προγράμματά τους κάνοντας παράλληλα χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια στήριξης των καλλιτεχνών το υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει το φετινό καλοκαίρι 200 μικρά πολιτιστικά δρώμενα σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους ενώ οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι θα διατίθενται δωρεάν για την φιλοξενία εκδηλώσεων.

protothema.gr