Ψυχρό μέτωπο με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

404

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Πρόγνωση έως και το Σάββατο – Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

Ψυχρό μέτωπο με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βόρειους ανέμους θα «σαρώσει» σήμερα Πέμπτη μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας, όπως αναφέρει η πρόβλεψη της ΕΜΥ και του meteo.gr.

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα κεντρικά και νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές στην Πελοπόννησο περιμένουμε την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και μετά το απόγευμα θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και την Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς), 14 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

kairiko_map_thu
Βελτίωση και άνοδο της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα και γρήγορα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά τις
μεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

kairiko_map_fri
Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς και τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairiko_map_sat
protothema.gr