Σπάνιο βίντεο με τον Σωτήρη Τσιόδρα: 11 χρόνια πριν μιλάει για τον ιό Η1Ν1

441

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, εδώ και περίπου δύο μήνες, έχει μπει στη ζωή μας, αφού κάθε απόγευμα όλη η Ελλάδα -κυριολεκτικά- “κρέμεται” από τα χείλη του, αφού μας ενημερώνει για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, ιατρός παθολόγος και καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπενθυμίζεται πως έχει αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ με άριστα και είναι πατέρας επτά παιδιών.

Ο ίδιος, έχει καταφέρει με την ψυχραιμία και την πραότητα που τον διακρίνει -και φυσικά χωρόις να σπέρνει τον πανικό- να κάνει τους Έλληνες να τον εμπιστευτούν, και αυτό αποδεικνύεται και από το ότι όλοι ακούν ευλαβικάτα όσα λέει, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες υγιενής και τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας, μιλά ως επίκουρος καθηγητής και λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Για μία ακόμα, μιλώντας για ένα εξίσου σοβαρό θέμα με τον κορονοϊό, διακρίνεται η πραότητα και η ευγενική του φυσιογνωμία.

“Βέβαια πειράματα που έγιναν σε πειραματόζωα, έδειξαν ότι ταυτόχρονη μόλυνση με τους τρεις ιούς γρίπης, τους δύο κλασικούς γρίπης Α και τον καινούριο ιό, ο ιός αυτός επικρατούσε των υπολοίπων και τους εκτόπιζε κατά κάποιον τρόπο και συνέχιζε να μεταδίδεται, ενώ οι άλλοι σιγά σιγά εκφυλίζονταν. Αυτό πιστευούμε ότι θα γίνει και στην πατρίδα μας”, λέει μεταξύ άλλων για τη γρίπη ΗΝΙ1 ο κ. Τσιόδρας.

“Μετα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι ένα 20% του ελληνικού πληθυσμού να μολυνθεί από τον ιό και να έχει κλινική συμπτωματολογία, επίσης υπολογίζουμε ένα εύρος θανάτων που θα είναι όσο είναι και για τον υπόλοιπο κόσμο”, σημειώνει σε άλλο σημείο.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, τονίζεται η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις που θα πρέπει να κρατούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, έτσι ώστε να προστατεύονται από τον ιό, θυμίζοντας έτνονα τη σημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε με τον κορονοϊό.

Δείτε τον κ. Τσιόδρα από το 30:39:

Πηγή