Γ. Αγγελοπούλου: Το Σύνταγμα διασφαλίζει ότι τα μέτρα για την αποκατάσταση της καθημερινότητας θα είναι προσωρινά

399

Το Σύνταγμα “Μας διασφαλίζει ότι τα μέτρα για την αποκατάσταση της καθημερινότητας, μετά τον αποκλεισμό λόγω της Covid-19, θα είναι προσωρινά και θα έχουν μόνο την ένταση που απαιτείται”. Αυτό τονίζει σε σειρά αναρτήσεών της στο τουίτερ η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Στην πρώτη της ανάρτηση, η κα Αγγελοπούλου μνημονεύει την “οργισμένη απάντηση του Καποδίστρια, το 1830, στην πρόταση του πλοιάρχου Λάιονς, για παραχώρηση Συντάγματος”, την οποία και παραθέτει: “Το σύνταγμα ομοιάζει πρός ξυράφιον, εις ού την χρήσιν δεν εγυμνάσθησαν έτι αι χείρες των Ελλήνων.

Μη λησμονήτε δε ότι η ανατροφή αυτών υπήρξε δουλική”. Με αφορμή την απάντηση αυτή, η κα Αγγελοπούλου μας καλεί να σκεφτούμε “πού είμαστε σήμερα! Πλέον το Σύνταγμα αποτελεί την ασπίδα όλων μας. Μας διασφαλίζει ότι τα μέτρα για την αποκατάσταση της καθημερινότητας, μετά τον αποκλεισμό λόγω της Covid-19, θα είναι προσωρινά και θα έχουν μόνο την ένταση που απαιτείται” σημειώνει η κα Αγγελοπούλου.

Επίσης, εκφράζει την αισιοδοξία της “για γρήγορη επαναφορά στην κανονικότητα, έχοντας τη θεσμική εγγύηση ότι τα δικαιώματά μας είναι απολύτως διασφαλισμένα”, και καταλήγει με την ευχή για “Υπομονή και αισιοδοξία!”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ