Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Ας αναλογιστούμε τη σημασία της αξιόπιστης δημοσιογραφίας»

268

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του τύπου ανάρτησε το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.

“Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου- Ας αναλογιστούμε τη σημασία της αξιόπιστης δημοσιογραφίας”, σημειώνει.

“Η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά την ελευθερία του τύπου και την προάσπιση της ασφάλειας των δημοσιογράφων απανταχού”.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, στη μνήμη της Διακήρυξης του Βίντχουκ, ένα κείμενο που υπέγραψαν Αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 και στο οποίο ζητούσαν ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.

Νωρίτερα, σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλεροπούλου σημειώνει πως σε μια εποχή που τίποτε δεν είναι δεδομένο, η σημερινή παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου μας δίνει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία του Τύπου και των δημοσιογράφων οι οποίοι ερευνούν. «Μας βοηθούν να προσανατολιστούμε με διαύγεια στον περίπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας» προσθέτει.

«Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ελευθερίας του Τύπου, καλούμε όλες τις κυβερνήσεις – και άλλους – να εγγυηθούν ότι οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτή» σημείωσε νωρίτερα για το ίδιο ζήτημα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Πηγή: iefimerida.gr