Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας – Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται… Μόνο προσφέρεται…

300

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στις 8 Μαΐου, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, διοργανώνει εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (6ο χλμ. Κατερίνης – Αρωνά), και κατά τις ώρες 9:00-13:00.

H 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, αποτελεί μια ετήσια γιορτή, με έντονη διεθνή διάσταση, στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται οι επτά Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος, και πιο συγκεκριμένα: ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία-ορόσημο συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο Νόμπελ Ειρήνης, Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την ξεχωριστή γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας και όσα αυτή σηματοδοτεί, εμπνέοντας, ενθαρρύνοντας και προωθώντας ένα ευρύ πλέγμα ανθρωπιστικών δράσεων που προσφέρουν φροντίδα και συμπαράσταση σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει, χωρίς διακρίσεις ή αποκλεισμούς.

Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης.

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται…

Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται…

Μόνο προσφέρεται…