Βομβιστική επίθεση στο Σινά – το ISIS ανέλαβε την ευθύνη – ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στέλνει μήνυμα συμπαράστασης

431

Δέκα Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε μια βομβιστική επίθεση ενάντια σε ένα στρατιωτικό όχημα νότια της πόλης Μπιρ αλ Αμπντ στην επαρχία του Βόρειου Σινά, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια της Πέμπτης στο Σινά με ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από ένα από τα όργανα προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ.

Δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από άνδρες του αιγυπτιακού στρατού την επομένη της βομβιστικής ενέργειας στη χερσόνησο, που έχει πιαστεί στην αρπάγη του ανταρτοπολέμου των ισλαμιστών και των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών επιχειρήσεων για την καταστολή του.

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Τάμερ αλ Ριφάι ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες ότι δύο «πολύ επικίνδυνοι» τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους σε «ανταλλαγή πυρών» με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, σε αγροτική έκταση στην επαρχία του Βόρειου Σινά.

Όπλα, πυρομαχικά και γουόκι-τόκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιτόπου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν εδώ και χρόνια να περιορίσουν την εξέγερση στο Σινά, στην οποία συμμετέχει μια ντόπια οργάνωση που έχει ορκιστεί πίστη στο ΙΚ. Ο ανταρτοπόλεμος κλιμακώθηκε μετά την ανατροπή από τον στρατό του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, με αφορμή διαδηλώσεις εναντίον του, το 2013.

 

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και τον αιγυπτιακό λαό απέστειλε σήμερα ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, για την αιματηρή βομβιστική επίθεση στο Βόρειο Σινά, στις 30 Απριλίου.

“Η Αίγυπτος είναι ισχυρή με την ηγεσία της, τον στρατό και τον λαό της και θα συνεχίσει να διατηρεί και να υπηρετεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε όλη την περιοχή. Η τρομοκρατία δεν θα μπορέσει να πετύχει τους σκοπούς της”, τόνισε ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου από την Αλεξάνδρεια.

“Ανυψώνουμε τις προσευχές μας προς τον Θεό για εκείνους τους στρατιωτικούς που έγιναν μάρτυρες για την πατρίδα τους, στην περιοχή Μπιρ Αλ Αμπίντ, στο Βόρειο Σινά, εκεί όπου δέχτηκαν την ύπουλη τρομοκρατική επιχείρηση”, κατέληξε ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, μεταφέροντας τα πιο θερμά συλλυπητήριά του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι, τις οικογένειες των θυμάτων και τον αιγυπτιακό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ