Έρευνα COVID-19: Τένις το πιο ακίνδυνο σπορ

561

Σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσιάστηκε από την ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, το τένις είναι το πιο ακίνδυνο άθλημα για τη μετάδοση του κορωνοϊού!

Η έρευνα έγινε από το Πολυτεχνείο του Τορίνου για την ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, που την παρουσίασε στο Υπουργείο Αθλητισμού της Ιταλίας. Το θέμα της έρευνας, ήταν επικινδυνότητα διάδοσης του COVID-19 σε κάθε άθλημα.

Για την έρευνα λήφθηκαν υπόψη οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι χώροι προπονήσεων, η επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου και η επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα για τους φιλάθλους.

Οι ερευνητές χώρισαν σε 4 κατηγορίες επικινδυνότητας τα σπορ. Από 0 έως 1 ο βαθμός επικινδυνότητας είναι χαμηλός, από 1 έως 2 είναι μέτριος, από 2 έως 3 υψηλός και από 3 έως 4 πολύ υψηλός.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, το τένις και η γυμναστική είναι τα πιο ακίνδυνα αθλήματα, με σχεδόν μηδενικό μέσο όρο επικινδυνότητας, συγκεκριμένα 0,1. Ακολουθούν το αλπικό σκι με 0,5, το γκολφ με 0,7 και ο στίβος με 0,9.

Η ξιφασκία, η κολύμβηση και η κωπηλασία έχουν από 1,2, το ποδόσφαιρο 1,3, η ποδηλασία 1,4, η πυγμαχία 1,6, το τζούντο 1,8 και ακολουθούν ως πιο επικίνδυνα αθλήματα το μπάσκετ (2,2), το ράγκμπι (2,7) και το βόλεϊ (3,1).

 

tennisnews.gr