Χονγκ Κονγκ: Τα άτομα από το εξωτερικό φορούν βραχιολάκι «καραντίνας» – Πώς λειτουργεί

265

Στο Χονγκ Κονγκ, όποιος φτάνει από μια ξένη χώρα υποχρεούται να φοράει βραχιολάκι και να ακολουθεί καραντίνα 14 ημερών

Οι αρχές δίνουν σε κάθε ταξιδιώτη που έρχεται από το εξωτερικό ένα βραχιολάκι για να διασφαλίσουν ότι ακολουθείται η καραντίνα 14 ημερών. Όσοι δεν συμφωνήσουν, κινδυνεύουν με έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 645 δολάρια, καθώς και πιθανή αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε πώς είναι τα βραχιολάκια και πώς λειτουργούν:

Οι αρχές τα μοιράζουν για να φορεθούν στον καρπό, με τα βραχιολάκια να διαθέτουν κωδικό QR ο οποίος συνδέεται με μία εφαρμογή που ο ταξιδιώτης πρέπει να κατεβάσει στο κινητό του.

Επιπλέον, οι αρχές μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια που εξηγούν τις συνέπειες αν κάποιος «σπάσει» την καραντίνα.

Οι ταξιδιώτες λαμβάνουν ένα PIN στα τηλέφωνά τους, το οποίο τους επιτρέπει να συνδέσουν την εφαρμογή με το βραχιολάκι.

Η εφαρμογή StayHomeSafe χρησιμοποιείται για τη σύνδεση με το βραχιολάκι. Εάν κάποιος προσπαθήσει να σπάσει την καραντίνα, η εφαρμογή βγάζει ειδοποίηση.

Οι χρήστες καλούνται να περπατήσουν γύρω από την περίμετρο του διαμερίσματός τους, ή όπου κι αν περνούν την περίοδο καραντίνας, για να βοηθήσουν την εφαρμογή να χαρτογραφήσει την περιοχή.

Ένα άτομο είπε στους New York Times ότι μετά τη χαρτογράφηση του διαμερίσματός της, εάν το τηλέφωνό της βρισκόταν σε μη εγγεγραμμένο χώρο, άρχιζε να ηχεί και σταματάει μόνο αν γίνει σάρωση του κωδικού QR για κάθε μέλος της οικογένειας που βρίσκεται στο σπίτι.

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνα, έρχεται μια ειδοποίηση στους χρήστες ότι η περίοδος καραντίνας τους έχει τελειώσει και μπορούν να κόψουν το βραχιολάκι.

Η υπουργός Υγείας του Χονγκ Κονγκ Σοφία Τσαν είπε ότι η υποχρεωτική καραντίνα για τους επισκέπτες θα επεκταθεί τουλάχιστον έως τις 7 Ιουνίου.

Πηγή