Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι κατά «99% νεκρός»

412

Βορειοκορεάτης που αυτομόλησε και είναι πλέον βουλευτής στη Νότια Κορέα δηλώνει ότι «κατά 99% ο Κιμ Γιονγκ Ουν πέθανε κατά τη διάρκεια της επέμβασης καρδιάς» στην οποία υπεβλήθη στα μέσα Απριλίου. Από τότε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας δεν έχει κάνει ούτε μία δημόσια εμφάνιση πυροδοτώντας πολλές εικασίες για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Ji Seong-ho δήλωσε στο πρακτορείο Yonhap ότι έχει την πληροφόρηση ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια καρδιολογικής επέμβασης και μάλιστα εκτιμά ότι η επίσημη ανακοίνωση για το τέλος του Βορειοκορεάτη ηγέτη θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Είπε ακόμα ότι η αδερφή του η Κιμ Γιο Γιονγκ μπορεί να είναι η επόμενη στην διαδοχή αλλά αυτό δεν αρέσει στο «καθεστώς».

«Αναρωτιόμουν πόσο μπορεί να άντεξε μετά την επέμβαση καρδιάς. Με πληροφορούν ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο», είπε ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος και πρόσθεσε, «δεν είναι 100% βέβαιο, αλλά θα έλεγα ότι η πληροφορία μου είναι κατά 99% έγκυρη. Η Βόρεια Κορέα φέρεται να παλεύει με ένα πολύ περίπλοκο θέμα διαδοχής», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής ενός μικρού κόμματος της Νοτίου Κορέας δεν αποκάλυψε την πηγή του και ο ισχυρισμός του δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Οι άλλες φήμες που κυκλοφορούν εμφανίζουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν είτε να έχει χτυπηθεί από πύραυλο, είτε να κρύβεται γιατί φοβάται τον κορωνοϊό!

Πηγή