Κορωνοϊός : «Εκτοξεύθηκαν» στους 3.811 οι νέοι θάνατοι στη Βρετανία

315

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Βρετανία από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού που καταγράφηκαν τόσο εντός των νοσοκομείων όσο και στην υπόλοιπη κοινότητα (κέντρα φροντίδας, γηροκομεία κ.α.) αντιστοιχεί σε 26.097, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραμπ, στην καθιερωμένη ενημέρωση της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας, με βάση τα νέα δεδομένα από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας.

Ο υπουργός δήλωσε ότι από σήμερα θα αναφέρονται οι θάνατοι από την πανδημία σε όλους τους χώρους φροντίδας, νοσοκομείων και μη, και πρόσθεσε ότι ο αριθμός που παρουσίασε σήμερα είναι 3,811 περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με τον αριθμό που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση και αφορούσε μόνο τα νοσοκομεία. Διευκρίνισε ότι οι επιπλέον αυτοί θάνατοι καταγράφηκαν κατά το διάστημα από 2 Μαρτίου μέχρι χθες. Σε ότι αφορά τους νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, αυτοί φτάνουν τους 765.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για θανάτους που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν περιστατικά θετικά στον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος εάν υπολογιστούν θάνατοι από τον ιό που όμως δεν είχαν διαγνωστεί.

protothema.gr