Κέρκυρα: Ισόβια στον πατέρα που σκότωσε την κόρη του

247

Σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία από δόλο καταδικάστηκε ο Αλβανός υπήκοος, ο οποίος σκότωσε την κόρη του και την έθαψε στον κήπο του για να την εξαφανίσει, το 2019 στην Κέρκυρα

Αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του πατέρα που σκότωσε την κόρη του στην Κέρκυρα την Πρωτοχρονιά του 2019. Έτσι, ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία με δόλο επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσπρωτίας στον 52χρονο Αλβανό Α.Π., για τη δολοφονία της κόρης του, Αντζελίνας, την οποία στη συνέχεια, για να εξαφανίσει τα ίχνη της, είχε θάψει στον κήπο του σπιτιού όπου διέμενε.

Επίσης, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για οπλοφορία και οπλοχρησία και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή. Ο δικηγόρος του άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο Αφγανός σύντροφος της άτυχης κοπέλας και η νονά της. Η μητέρα της, η οποία ζει στο Μπεράτι της Αλβανίας, λόγω μέτρων κατά του κορωνοϊού δεν μπόρεσε να έρθει στην Ελλάδα.

Η υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου υπεράσπισης  στηρίχθηκε στα άρθρα 34 και 36 του Π.Κ, με τον ισχυρισμό ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να τελέσει το έγκλημα, και πως λόγω οργής και θυμού, μετά τον διαπληκτισμό με την κόρη του, οι πνευματικές λειτουργίες και η συνείδησή του είχαν διαταραχθεί.

Πηγή