Έκτακτο : Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ ανοικτά της Κεφαλονιάς – Αγνοείται το πλήρωμα

471

Ένα στρατιωτικό καναδικό ελικόπτερο του ΝΑΤΟ έπεσε δυτικά της Κεφαλονιάς εκτός του FIR Αθηνών. Έχουν βρεθεί τα συντρίμμια του, αλλά αγνοείται η τύχη του πληρώματος. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό, συνολικά επέβαιναν έως έξι άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το στρατιωτικό καναδικό ελικόπτερο βρισκόταν στην περιοχή λόγω ασκήσεων του ΝΑΤΟ, ενώ έχει καταπέσει δυτικά της Κεφαλονιάς αλλά εκτός του FIR Αθηνών.  Τα συντρίμμια από το ελικόπτερο έχουν βρεθεί και αναζητείται το πλήρωμα το οποίο αποτελείται από τρία έως έξι άτομα. Στο σημείο βρίσκονται δυο φρεγάτες, μια τουρκική και μια ιταλική, που συμμετείχαν στην άσκηση του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Open νεκρό έχει εντοπιστεί το ένα από τα έξι μέλη που επέβαιναν στο ελικόπτερο του ΝΑΤΟ, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ ανοικτά της Κεφαλονιάς.

Η άτρακτος του ελικοπτέρου έχει εντοπιστεί 50 ναυτικά μίλια δυτικά του νησιού, εντός του FIR της Ρώμης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το εν λόγω ελικόπτερο ανήκε στη δύναμη μιας φρεγάτας του Καναδά, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της δύναμης που περιπολεί στη δυτική Μεσόγειο.

Newsit.gr