Πλούσιος Νορβηγός συνελήφθη για τη δολοφονία της συζύγου του

317

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός πλούσιου επιχειρηματία του οποίου η σύζυγος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 18 μήνες, μια υπόθεση που κράτησε σε αγωνία την ήρεμη σκανδιναβική χώρα.

Η τότε 68χρονη Άν-Ελίζαμπεθ Χάγκεν, που ασχολείτο με τα οικιακά, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Λέρενσκογκ, ανατολικά του Όσλο, χωρίς να αφήσει ίχνη στις 31 Οκτωβρίου 2018, την ημέρα του Χάλογουιν.

Ένα αίτημα για λύτρα σε κρυπτονόμισμα μαζί με απειλές βρέθηκε εκεί και σποραδικές επαφές σε μια ψηφιακή πλατφόρμα με υποτιθέμενους απαγωγείς είχαν οδηγήσει αρχικά στην εκδοχή της απαγωγής.

Όμως, τον Ιούνιο του 2019, η αστυνομία άλλαξε γνώμη, θεωρώντας στο εξής πως επρόκειτο αναμφίβολα για δολοφονία που φαινόταν ως απαγωγή.

Σήμερα, συνέλαβε τον σύζυγο, τον 70χρονο Τομ Χάγκεν, καθώς έβγαινε από το σπίτι του.

Ο επιχειρηματίας, ο 164ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Νορβηγία σύμφωνα με το περιοδικό Kapital, είναι επίσημα ύποπτος για “δολοφονία ή συνενοχή σε δολοφονία”, δήλωσε η αστυνομική επίτροπος ‘Ιντα Μέλμπο Οϊστεσε σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Χάγκεν απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος του.

“Υποστηρίζει έντονα ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό”, δήλωσε ο Σβέιν Χόλντεν στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Η αστυνομία δεν παρείχε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίξει τις υποψίες της ούτε τα αίτια, αλλά είπε “μια σαφή και εσκεμμένη βούληση να λασπώσουν τα νερά”.

Γκρίζα σημεία παραμένουν ο ακριβής ρόλος του Τομ Χάγκεν, ο εντοπισμός του πτώματος της συζύγου του που επίσημα θεωρείται πιθανόν νεκρή, ή ακόμη και πιθανοί συνεργοί, διευκρίνισε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το Kapital, ο Τομ Χάγκεν έχει περιουσία 1,90 δισεκατομμυρίου νορβηγικών κορωνών (σχεδόν 169 εκατομμύρια ευρώ), κυρίως χάρη στο 70% του μεριδίου του στην Elkraft, εταιρία που προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια, την οποία συνίδρυσε το 1992.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ