Σκούφα: Διαχείριση δημοσίου χρήματος προς όφελός «κολλητών», «λίγων και εκλεκτών»

419

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Στο Κόκκινο και στη δημοσιογράφο Ντίνα Μπατζιά. Η κα Σκούφα έκανε λόγο για διαχείριση δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση σε καιρό πανδημίας, προς όφελός «κολλητών», «λίγων και εκλεκτών» και σίγουρα όχι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Πλιάτσικο με το δημόσιο χρήμα σε κολλητούς

Είναι ντροπή για όλους τους πολίτες της χώρας ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής τοποθέτησης, να βρίσκει ευκαιρία η κυβέρνηση, την εποχή που όλοι οι πολίτες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους σε καραντίνα, για να βοηθήσουν να μη μεταδοθεί περαιτέρω ο ιός, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη να βρίσκει ευκαιρία να κάνει πλιάτσικο, να λεηλατεί το δημόσιο χρήμα, τόνισε χαρακτηριστικά η κα Σκούφα.

Όπως υπογράμμισε η βουλεύτρια Πιερίας, το δημόσιο χρήμα δεν δόθηκε ούτε στον πρωθυπουργό ούτε στους υπουργούς του κληρονομιά από τους γονείς τους. Ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό, αποκτήθηκε με σκληρό τρόπο και είναι αποτέλεσμα των κόπων και των θυσιών όλων των πολιτών. «Αυτό το δημόσιο χρήμα δεν έχει δικαίωμα καμία κυβέρνηση να το διαχειρίζεται χωρίς να λογοδοτεί. Καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να δίνει εκατομμύρια σε δικούς της κολλητούς» υπογράμμισε.

Το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης και τα 35 εκ ευρώ σε 7 εταιρίες

Κατά την ίδια ένα τρανταχτό παράδειγμα της νοοτροπίας και της εγκληματικής πολιτικής της Ν.Δ είναι το μέγα σκάνδαλο όπως το χαρακτήρισε, της τηλεκατάρτισης.

Μορφωμένοι άνθρωποι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, έβλεπαν στις οθόνες τους, στις ιστοσελίδες αυτές, ανεκδιήγητα πράγματα, τσαπατσουλιές, αρπαχτές, έργα των επτά εταιρειών που έφτιαξαν τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, εταιρίες στις οποίες εμπλέκονται και κολλητοί μετακλητοί της κυβέρνησης και οι οποίες ειδοποιήθηκαν μέσα στο τριήμερο που έγινε η προκύρηξη παίρνοντας 35 εκατομμύρια ευρώ. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δώσει μια απάντηση. Έγιναν σε γνώση του αυτά;» τόνισε η κα Σκούφα.

Η βουλεύτρια Πιερίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε συνθήκες πανδημίας κάνει πάρτι με τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τον ελληνικό λαό. Αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από κανένα. Είναι ντροπή, είπε χαρακτηριστικά.

Αποζημιώσεις στις εταιρίες για τα διόδια 11 εκ ευρώ!

Η κα Σκούφα αναφέρθηκε επίσης στα 11 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στα κανάλια, καθώς και σε άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στις εταιρείες διαχείρισης διοδίων, τα οποία όχι μόνο δεν έκλεισαν αλλά αποζημιώνονται κιόλας για διαφυγόντα κέρδη!

Εν μέσω κορονοϊού το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Και ενώ η Βουλή υπολειτουργεί, η υπουργός Παιδείας φέρνει το πολυνομοσχέδιο χωρίς διαβούλευση, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, παρά μόνο διαδικτυακά και ενώ εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές είναι στα σπίτια τους. «Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, οι γονείς, οι μαθητές και μαθήτριες μία λέξη λένε: έλεος», τόνισε η κα Σκούφα.