Πιερία – Ληστεία: Στην Αττική έπιασαν αλλοδαπό που λήστεψε ηλικιωμένη στην Πιερία

245

Με μια οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης, στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Ασφάλειας Ελληνικού– Αργυρούπολης και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθη στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής ένας αλλοδαπός που είχε ληστέψει μια ηλικιωμένη στην Πιερία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο δράστης μαζί με ακόμα δυο συνεργούς του, από τους οποίους ο ένας είναι γνωστός στις αρχές και αναζητείται, είχαν παραβιάσει το παράθυρο της κατοικίας της άτυχης ηλικιωμένης, την είχαν ακινητοποιήσει με την χρήση βίας και της είχαν αρπάξει 150 ευρώ και κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι του κακοποιού, κατασχέθηκαν ένα υποπολυβόλο, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο που έχουν σταλεί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση, καθώς και 133 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένας κενός γεμιστήρας, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης tazer, διάφορα κοσμήματα των οποίων η προέλευση εξετάζεται, τρία σφυριά, μια βαριοπούλα και μια κουκούλα full-face.

Ο αλλοδαπός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης με κατηγορίες για ληστεία και πρόκληση σωματικής βλάβης, ενώ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών θα οδηγηθούν και άλλοι δυο αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν στο σπίτι του και κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή. Η τυχόν συμμετοχή τους στις «δουλειές» του ομοεθνή τους ερευνάται.

 

protothema.gr