Πέτρος Κιάφας: Προτάσεις για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

295

Η πανδημία που πλήττει τον πλανήτη και φυσικά τη χώρα μας έχει επιφέρει ανατροπές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Γι αυτό με την επιστροφή μας στη «νέα κανονικότητα» θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όσα είχαν δρομολογηθεί με την παλαιότερη κατάσταση.

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει, η Δημοτική μας Παράταξη, Προοπτική για το Δήμο-Δημότη,  προτείνει μέτρα, επιπλέον αυτών που έχει λάβει η Πολιτεία, για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την αναστολή των δραστηριοτήτων τους, ως ακολούθως:

Α) τη μείωση των μισθωμάτων που αφορούν δημοτικά καταστήματα κατά 50% αφού ο χρόνος εργασιών τους θα περιοριστεί στους δύο μήνες (Ιούλιος -Αύγουστος). Το μέτρο να ισχύσει μέχρι τις 31/12/2020

Β) την απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη όσων επιχειρήσεων δεν καταφέρουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους μετά τη λήξη της καραντίνας (το μέτρο να ισχύσει αναδρομικά από την αρχή του έτους).

Γ) τη μείωση όλων των τελών (ανταποδοτικά, τέλη αιγιαλού, κοινοχρήστων χώρων) για όσες επιχειρήσεις έχουν περιέλθει σε καθεστώς υποχρεωτικής αναστολής εργασιών λόγω κοροναϊού.

Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους δημότες μας που ασχολούνται με τη γεωργία, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν και αυτοί προβλήματα βιωσιμότητας καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να πουλήσουν τη σοδειά τους και σε ικανοποιητική τιμή αφού στην αγορά κυριαρχεί πλέον η αβεβαιότητα.

Προτείνουμε λοιπόν, και για τους αγρότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου, να επιδείξουμε επιείκεια σε ότι αφορά στις πληρωμές των τελών άρδευσης αλλά και ελαστικότητα στα χρονικά περιθώρια που έχουν για να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο μας.

Αναγνωρίζουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και με το βλέμμα στραμμένο στις προοπτικές του μέλλοντος αλλά και με αίσθημα ευθύνης, δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου να συνδράμει τους συμπολίτες μας.

 

Πέτρος Κιάφας