Κατερίνη: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων

406

Η μείωση των εγκαταλελειμμένων ζώων συντροφιάς, φαινόμενο το οποίο εμφανίζει αυξητικές τάσεις, με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συνιστά έναν από τους κύριους στόχους των εντατικών έλεγχων – που είναι σε εξέλιξη –  από  κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων συντροφιάς.

Παράλληλα, η προτροπή σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων στα όρια του Δήμου Κατερίνης, να εναρμονιστούν με το νομικό πλαίσιο περί δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, το οποίο  σε περιπτώσεις παραβατικότητας προβλέπει αυστηρά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προγραμματισμού & ανάπτυξης Γιώργο Τσιαλό «Όπως έγκαιρα προαναγγείλαμε ξεκινήσαμε ήδη τους ελέγχους δίνοντας βάρος αρχικά στην ενημέρωση των πολιτών. Στις περιπτώσεις, όμως, κατά τις οποίες οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων συνεχίζουν την κακή νοοτροπία μη συμμόρφωσης με τις υποδείξεις και τις συστάσεις της υπηρεσίας του Δήμου μας, θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα».

Όπως είναι γνωστό, οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς υποχρεούνται μεταξύ άλλων:

Να φροντίσουν για τη σήμανση µε τσιπ και καταγραφή του κατοικιδίου τους, καθώς και την έκδοση βιβλιαρίου υγείας, ενώ σε εµφανές σηµείο στο περιλαίµιο του ζώου θα πρέπει να τοποθετηθεί η µεταλλική κονκάρδα που παραλαµβάνει ο ιδιοκτήτης από τον κτηνίατρο κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εµβολιασµό του. Παράλληλα, οφείλουν να καθαρίζουν άμεσα από το περιβάλλον τα περιττώματα του ζώου κ.ο.κ.