Ερντογάν: Συμφωνεί με τον ιμάμη πως ο κορονοϊός ξεκίνησε από ομοφυλοφιλία!

639

Υπέρ του ιμάμη τάχθηκε στο διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος

Υπέρ της άποψης που εξέφρασε ο επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, περί κορονοϊού και ομοφυλοφιλίας τάχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο νέο διάγγελμά του προς το λαό, τη Δευτέρα.

«Εάν υπάρχει ένας θεσμός στη χώρα μας που πρέπει να μιλάει για το Ισλάμ, είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων. Αυτό δεν είναι ζήτημα που υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας. Αυτό που είπε είναι αλήθεια μέχρι τέλους. Η επίθεση προς τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων αποτελεί επίθεση και προς το κράτος. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεμβαίνοντας στη μεγάλη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά το κήρυγμα του αρχι-ιμάμη για τη σύνδεση κορονοϊού και ομοφυλοφιλίας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο Δικηγορικός Σύλλογος της τουρκικής πρωτεύουσας εναντίον του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, για το κήρυγμά του την προηγούμενη Παρασκευή, στο οποίο ισχυρίστηκε ότι τον κορονοϊό τον προκάλεσαν οι ομοφυλόφιλοι. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας δήλωσε ότι ξεκινά έρευνα και για το κατά πόσο ο δικηγορικός σύλλογος με τη μήνυσή του αυτή διέπραξε το έγκλημα της προσβολής των θρησκευτικών αξιών.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Άγκυρας και η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορούν τον επικεφαλής των μουσουλμάνων στην Τουρκία για ρητορική μίσους, ενώ την ίδια ώρα αρνείται να δώσει την πρέπουσα σημασία στις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών και τη βία κατά των γυναικών. Στη μήνυση αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι κανείς να μην εκπλαγεί, αν ο Ερμπάς προτρέψει τους άνδρες να καίνε ακόμη και γυναίκες.

Πηγή