Ο αστερίας !!!

2800

Του Ηλία Χρυσικού *

Θα σας πω μια μικρή ιστορία και θα ήθελα να διαθέσετε λίγο χρόνο για να την διαβάσετε…

Το νόημα της, είναι απλό, αλλά τόσο δυνατό.

Ένας άντρας, μια μέρα περπατούσε σε μια έρημη ακρογιαλιά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Καθώς προχωρούσε, διέκρινε ένα άτομο από μακριά που έσκυβε συνεχώς, έπαιρνε κάτι από την παραλία και το έριχνε στη θάλασσα.

Όταν έφτασε κοντά του, διαπίστωσε ότι έπαιρνε αστερίες που τους είχε βγάλει έξω η θάλασσα και έναν-έναν τους ξαναπέταγε στη θάλασσα.

Τον πλησίασε και του είπε: “Καλησπέρα φίλε μου. Σε είδα από μακριά και αναρωτιέμαι τι κάνεις”.

“Ρίχνω αυτούς τους αστερίες στη θάλασσα και όλοι αυτοί έχουν ξεμείνει στην ακτή. Αν δεν τους ξαναρίξω μέσα θα πεθάνουν”.

“Κατάλαβα. Αλλά υπάρχουν χιλιάδες αστερίες στην ακτή. Δεν είναι δυνατό να τους ρίξεις όλους στη θάλασσα και σκέψου πόσες παραλίες υπάρχουν. Δεν έχει σημασία αυτό που κάνεις”.

Ο άντρας χαμογέλασε, έσκυψε και πήρε έναν ακόμα αστερία και καθώς τον έριχνε στη θάλασσα είπε: “Έχει σημασία για αυτόν εδώ”.

Αυτή την ιστορία δεν την έχω ξεχάσει ποτέ και ίσως… να οδηγεί τις σκέψεις και τις πράξεις μας, αλλά και τις ζωές μας…

Σάββατο σήμερα και επηρεασμένος από την χθεσινή εκπομπή με την Χαρούλα Κωνσταντινίδου, έγραψα δύο αράδες με θεματική τις καλές πράξεις, αλλά και ως νοήμων άνθρωπος αναρωτιέμαι πόσο μεγάλο νόημα έχει μία καλή πράξη.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, ώστε να ξεκινούν την κάθε μέρα από μία καλή πράξη.

Ως άνθρωποι, οφείλουμε να γίνουμε φωτεινά παραδείγματα. Όσο για μένα…είναι τεράστιο το γεγονός, ότι έχω την ευκαιρία να επηρεάζω την ζωή τους.

*Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντής του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας & αρθρογράφος του www.pierianews.gr