Με πίστη !!!

290

Του Ηλία Χρυσικού *

Κυριακή του Θωμά σήμερα και γράφω δύο λέξεις, για την Πίστη εν μέσω μιας πρωτόγνωρης για τον σύγχρονο κόσμο πανδημίας.

Παρατηρώ ότι όχι μόνο δεν έσβησε, αλλά αναζωπυρώθηκε κιόλας.

Αναζωπυρώθηκε, στο άρρητο κήρυγμα όλων, όσων παλεύουν για τη ζωή μας αυτές τις μέρες.

Μας συγκινούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που τολμούν να μπουν σε μολυσμένο περιβάλλον και να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Οι ανωτέρω παραβλέπουν κούραση, αϋπνία και τους πενιχρούς μισθούς, -στα δημόσια ιδρύματα- τις χίλιες εναλλακτικές που έχουν για στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους, για χάρη του κάθε αγνώστου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι “έδωσαν” και τη ζωή τους ακόμη σε αυτόν τον αγώνα και έτσι επιβεβαιώνεται ότι η Πίστη που έχει νόημα να κρατήσει κανείς σήμερα, είναι μια Πίστη που λογαριάζει τον πόνο του ανθρώπου.

Η στιγμή που ο κόσμος μικραίνει, που συρρικνώνεται και απειλείται με αφανισμό, και εμείς κάτι πρέπει να δώσουμε…κάτι από τη ζωή μας.

Σήμερα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προβληματίζονται για όλα αυτά που επιτρέπει ο Θεός να γίνονται.

Δεν μας φταίει κανένας για όλα αυτά που βιώνουμε. Ας αναζητήσουμε τα αίτια μέσα μας και ας διορθώσουμε την λάθος πορεία μας.

Ο Απόστολος Θωμάς τόλμησε να πει: “αν δεν Τον δω εγώ ίδιος, δεν θα πιστέψω”. Ίσως, -μ’ αυτή την τόλμη του-, έδειξε την πραγματική πίστη που βρισκόταν κάτω απ’την επιφανειακή απιστία του.

Ας τον μιμηθούμε, όχι στην απιστία του, αλλά για την ομολογία του και ας αναφωνήσουμε με όλη τη δύναμη της καρδιά μας: “Ο Κύριός μου και ο Θεός μου”!


*Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντής του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας & αρθρογράφος του www.pierianews.gr